Logó
Előadások

A hűtlenség pszichológiája

A hűtlenség pszichológiája
Szerző: Be Smart Klub

A kurzusról

A vágy titokzatos tárgya – avagy a titkos/titkolt viszonyok lélektana

Félrelépés, hűtlenség, megcsalás: számos kifejezés létezik egy pár két tagja közti kapcsolat megsértésére, ugyanakkor magának a jelenségnek nagyon nehéz a pontos meghatározása.Hol kezdődik a hűtlenség? Egy másik emberről való fantáziálásnál? Egy csóknál? A tényleges szexuális aktusnál? Egy másik féllel hosszú időn át, napi szinten fenntartott kapcsolatnál? Úgy tűnik, ez a határ mindenkinél máshol húzódik, sőt nemenként is jelentős eltérést találunk abban, ki mit tekint félrelépésnek.

„Csak erkölcstelen, gátlástalan emberek tesznek ilyet, akik már nem szeretik a párjukat.”, „Aki félrelép, annak valami hiányzik a jelenlegi kapcsolatából.”, „Aki egyszer megteszi, abban nem lehet megbízni, mert újra meg fogja tenni.” – Ilyen és ehhez hasonló elképzelések élnek sokunk fejében a hűtlenséggel kapcsolatban. Ugyanakkor a statisztikák azt mutatják, hogy a jelenség sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk: Magyarországon a nők és férfiak több mint 50%-a vallotta be, hogy követett már el félrelépést a kapcsolatában.

Előadónk, Dr. Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta, egyetemi adjunktus (http://pszichologiaonline.hu/) előadásában többek között az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat:

  • Milyen okok vezethetnek oda, hogy valaki egyszerre több intim kapcsolatot tart fenn, kockáztatva ezzel a meglévő párkapcsolatát?
  • Aki egyszer ezt az utat választotta, az újra és újra meg fogja tenni?
  • Mi történik, ha jön a lebukás?
  • Van folytatás egy kapcsolatban a hűtlenség kiderülését követően?
  • Visszaépíthető a bizalom?
  • Mit tegyünk, ha hűtlenség áldozatai lettünk?
  • És egyáltalán ki mit keres ezekben a titkos kapcsolatokban?Ezeket, és még sok izgalmas kérdést járunk körbe a hűtlenség kapcsán, kicsit betekintve a párkapcsolatok dinamikájába, azok komplexitásába és sokszínűségébe. 

Be Smart Klub...és kitárul a világ

www.besmartklub.hu

www.facebook.com/BeSmartKlub

A legjobb képzések a témában

Az önbizalom pszichológiája
Az önbizalom pszichológiája
Be Smart Klub
Be Smart Klub
Előadás sorozatok
64
1 290 Ft
Hogyan legyek az, aki lehetnék
Boros András - humanisztikus pszichológus
Be Smart Klub
Be Smart Klub
Előadás sorozatok
31
1 290 Ft
Valódi tudomány a CSILLAGOK KÖZÖTT
Az Interstellar és a tudomány
Be Smart Klub
Be Smart Klub
Előadás sorozatok
99
1 290 Ft
A halogatás pszichológiája
A halogatás pszichológiája
Be Smart Klub
Be Smart Klub
Előadás sorozatok
97
1 290 Ft